Hoe ademwerk angstsymptomen kan verminderen - Vitaalboost

Hoe ademwerk angstsymptomen kan verminderen

De kracht van bewuste ademhaling: Een holistische benadering van angstbehandeling
Ademwerk is een steeds populairder wordende alternatieve therapie voor de behandeling van angststoornissen. Het is gebaseerd op de overtuiging dat het verbeteren van de ademhaling een directe invloed heeft op ons zenuwstelsel, onze emoties en ons welzijn. Recent onderzoek van Breathwork teacher en researcher Johannes Egberts bevestigt deze overtuiging en biedt nieuwe inzichten in de helende kracht van ademwerk.

Onderzoek toont aan: Ademwerk als effectieve behandeling voor angststoornissen
Uit het onderzoek van Egberts blijkt dat ademwerk kan helpen bij de behandeling van angststoornissen op verschillende niveaus:
1. Het kan de fysiologische symptomen van angst verminderen, zoals kortademigheid, hartkloppingen en zweten;
2. Het kan het de emotionele respons op angstige situaties verminderen, zoals angstgevoelens en stress;
3. En het kan helpen bij het verminderen van vermijdingsgedrag, zoals het vermijden van situaties die angst oproepen.

Hoe ademwerk angstsymptomen kan verminderen
Maar hoe werkt ademwerk precies? Het begint met het begrijpen van de relatie tussen de ademhaling en ons zenuwstelsel. Onze ademhaling is nauw verbonden met ons autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de regeling van ons lichaam zonder dat we daar bewust controle over hebben. Het autonome zenuwstelsel heeft twee takken: het sympathische zenuwstelsel, dat ons lichaam in een staat van opwinding brengt en ons voorbereidt op actie, en het parasympathische zenuwstelsel, dat ons lichaam ontspant en herstelt. Bij mensen met angststoornissen is het sympathische zenuwstelsel vaak overactief en kan ademwerk helpen om het parasympathische zenuwstelsel te activeren, waardoor het lichaam kan ontspannen en herstellen.

Egberts’ onderzoek toont ook aan dat ademwerk kan helpen bij het verminderen van hyperventilatie, een veelvoorkomend symptoom van angststoornissen. Hyperventilatie is het gevolg van te snel en oppervlakkig ademen, waardoor er te veel zuurstof in het lichaam komt en er koolstofdioxide wordt uitgeademd. Dit kan leiden tot duizeligheid, tintelingen in de ledematen en een gevoel van flauwvallen. Door middel van specifieke ademtechnieken kan ademwerk helpen om de ademhaling te normaliseren en hyperventilatie te voorkomen.

Maar het meest opvallende aspect van Egberts’ onderzoek is misschien wel de impact van ademwerk op de geestelijke gezondheid. Door het verbeteren van de ademhaling en het activeren van het parasympathische zenuwstelsel kan ademwerk helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens. Dit kan leiden tot een verbeterde stemming, betere slaap en meer emotionele stabiliteit.

Vermindering angstsymptomen na ademcoaching
Het is belangrijk om te vermelden dat de effecten van ademwerk voor iedereen anders kunnen zijn, afhankelijk van de ernst van de angststoornis en de individuele behoeften en doelen. Toch zijn er een aantal fysieke symptomen die vaak verminderen na een ademcoaching sessie met een ervaren ademcoach. Hier zijn vijf van deze symptomen:
1. Kortademigheid en moeite met ademhalen
2. Spanning en pijn in de borst
3. Zweten en rillingen
4. Onrustige gevoelens en verhoogde hartslag
5. Vermoeidheid en uitputting

Door de ademhaling te verbeteren en het parasympathische zenuwstelsel te activeren, kunnen deze symptomen verminderen en kan de algemene gezondheid en welzijn verbeteren. Als je last hebt van angststoornissen en op zoek bent naar alternatieve manieren om ermee om te gaan, overweeg dan om een ademcoaching sessie te volgen: http://www.vitaalboost.nl

—————————-

* Ervaringen van ademcoaching bij Vitaalboost: Klanten vertellen over hun transformatie

Joyce : Het was heel bijzonder om te ervaren dat je door anders ademen je zo compleet anders kunt voelen en dat er emoties omhoog komen vanuit je lijf.

Na de sessie was het effect nog de hele week voelbaar.

Ik vond het op voorhand heel spannend maar Sandra nam echt de tijd en daardoor voelde ik het vertrouwen om het aan te gaan. Sandra voelde ook heel goed aan wat ik nodig had.

Ik ervaar minder spanning en veel meer rust en dat is te danken aan de sessies.

Echt magisch!

 

Suus: De kracht van je ademhaling is ongekend en het is waanzinnig om dat onder de liefdevolle en professionele begeleiding van Sandra te mogen ervaren.

Het verbonden ademhalen heeft veel in mijn lichaam en geest los gemaakt waardoor ik diepe nieuwe inzichten heb gekregen.

Hierdoor heb ik veel kunnen helen en heb ik bovendien hernieuwde kracht gevonden daar naar te handelen. Al met al een ongekend mooi geschenk wat ik iedereen gun.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vitaalboost draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders